Baby og barn

Babyer og barn er noe med det fineste jeg kan fotografere. Et hvert bilde blir alltid helt unikt, uten noen tilgjorte uttrykk. Mange lurer på når det er best å gå til fotografen. Det er ikke noen fasit på det, men de ulike aldrene gir ulike muligheter for fotografering.

0-14 dager - nyfødt

Dette er de magiske dagene for såkalt nyfødtfotografering. Denne typen fotografering kjennes igjen ved søte positurer med sovende babyer. Dette er et spesialisert fagfelt innen fotokunsten, som tar flere år å lære seg. Både når det gjelder sikker håndtering av babyen, og når det gjelder posering og lyssetting. Jeg vil derfor anbefale å gå til en erfaren fotograf for denne type bilder. Grunnen til at babyen må være under 14 dager gammel, er at de typiske nyfødtpositurene er vanskelig å få til når babyen har blitt mer våken.

nyfødtfotograf tromsø
nyfødtfotograf tromsø
nyfødtfotograf
Nyfødtfotograf Tromsø

3-6 MND - babybilder

 

Dersom dere ikke fikk tatt nyfødtbilder, anbefaler jeg å vente til babyen har blitt sterk nok til å kunne ligge på gulvet, og klarer å løfte hodet sitt i en lengre periode. I en alder hvor babyen ikke kan sitte selv, kan vi ved hjelp av ulike rekvisitter likevel klare å få en variert bildeserie. Dere kan ta med to ulike klesskift, og gjerne favorittbamsen. Den kan være en trygghet, samtidig som det kan være artig å ha den med på noen bilder.

Babyfotograf tromsø
fotograf Tromsø
fotograf Tromsø

7-9 MND

 

Denne alderen begynner virkelig å bli morsom. Nå kan de fleste sitte selv, eller med litt støtte, noe som gjør at bildene kan bli enda mer varierte. De har som regel mange smil på lur og lar seg lett avlede til å se i kamera. Ta gjerne med to ulike klesskift, og en favorittleke. En lur idé kan være å ha en smoothie på lur i vesken i tilfelle vi trenger en «timeout».

fotograf tromsø
fotograf Tromsø
barnefotograf tromsø

1 år - milepæl

 

Ett år, og en milepæl i livet! Dette er den mest populære alderen å fotograferes på. Nå kan mange stå og gå selv, og det kan føre til en liten treningsøkt for oss voksne. Bildemulighetene er uendelige, og her kan vi virkelig fange mange blinkskudd.

I tillegg til standard portretter på ulike bakgrunner, tilbyr jeg også «cake smash»-fotografering. Dette er en type fotografering som oppsto i USA, og som har blitt veldig populært her i Norge. Dere tar med en kake (helst med mye krem på) og jeg finner fram ballonger og pynt. Her blir det gris! Men desto morsommere 1-årsbilder.